FRIDAYS ARE FOREVER

Senaste tiden har jag varit superskurk, praktiskt taget bott i skolan med mina classmates, fått håret klippt & varit väldigt fab när jag druckit mitt kaffe på morgonen, allt i väldigt okronologisk ordning. 

Jag har fått reda på att jag klarade alla fyra prov som jag hade innan lovet, succé! Bäst för mig att jag gjorde det egentligen, spenderade all min vakna tid med näsan i böckerna. Vilket också resulterade i att jag spenderade väldigt mycket tid i skolan. Stundtals tänker jag att det vore smidigare att flytta dit, roligare också för den delen. Får suga på den karamellen. 
Lär bli lika högt tempo nu efter lovet igen, det är bara sju veckor kvar innan tre av fyra kurser ska vara klara - är lite osäker på hur detta ska gå till med tanke på att vi inte har tagit oss igenom ens halva boken i respektive kurs... 

Lovet har varit väldigt välbehövligt men jag har känt mig ganska rastlös, är van att det händer saker hela tiden. Har varit en sväng i Linköping och myst runt med mamma och syrran, igår drack jag te med Hanna och Klara och imorn ska vi laga risotto! Sen är jag redo att gå tillbaka till skolan igen.Nu till något helt annat; dom senaste veckorna har varit tuffa och min hy har tagit stryk, som fan. Så nu har jag investerat i lite bra grejer så jag ska slippa gömma mig inomhus hela vintern. Håller tummarna för att det hjälper!

Nu: mat och vin med mammi! 


I'm the sun. I'm the sun and he can go suck it.

Igår skrev jag högskoleprovet för tredje, eller egentligen fjärde, tredje riktiga gången. Jag var taggad, men inte nervös. I våras höll jag på att kräkas för att jag var så nervös. Den här gången hade jag inte pluggat och hade inga förväntningar på mig själv. Jag tänkte att det skulle bli ganska kul, jag är en veteran på detta och har en väl prövad taktik. Kom hem efter, inte ens i närheten av lika trött som förra gången, rättade och insåg att DRA ÅT HELVETE om normeringen inte ändrar sig så mycket så får jag 1.70. Jag kan alltså komma in på detta. Det är helt jävla sjukt. Jag har inte varit så hypad sen studenten!!!! 

När jag tog studenten trodde jag aldrig att jag skulle klara att läsa ett naturvetenskapligt basår, än mindre skriva 1.70 på det där helvetesprovet. Innan jag började i Gamleby trodde jag att allt skulle suga och att jag aldrig skulle klara att hålla ihop mig själv på egen hand. And look at me, kickin' ass and shit! 
Man kan ha tentafest på folkhögskola också

I alla fall om jag får bestämma! Och det får jag ju göra här. Den här veckan har varit hemsk, snudd på det värsta jag varit med om. Biologiprov i måndags och fysikprov idag, båda kändes bra så nu hoppas jag bara att magkänslan är rätt! Efter skolan har jag varit hemma och vänt en snabbis för nu är jag på väg tillbaka igen. Gamleby en fredagkväll, har hon tappat det totalt tänker ni. Nej, det har hon inte! Det vaknas tentafest, eller i alla fall så nära tentafest man kan komma på en folkhögskola. Jag är egentligen så trött att jag skulle vilja sova ett dygn men jag lever lite på glädjen över att ha genomfört mitt första fysikprov (vem hade kunnat tro det liksom).


Ibland är det väldigt kul i skolan 

Ha en bra helg nu kompisar, för det tänker jag ha!

Chasing the dream

Fick en fråga om hur hela grejen med basår och min läkardröm går ihop, det är lite krångligt men jag ska försöka förklara! 
 
Jag läste samhäll-ekonomi på gymnasiet och gick ut med betyg som tar mig in på i princip vilken utbildning som helst (skrytskrytskryt), utom just den jag vill. Jag saknar behörigheten som krävs för att få söka till läkarprogrammet. För att skaffa sig den behörigheten kan man ta lite olika vägar; komvux, basår på universitet och basår på folkhögskola. Anledningen till att jag har valt det sistnämnda är enkel: jag kommer söka i en speciell kvot och det är störst procentuell chans att komma in där (2-4 av ca 90 sökande tas in). Jag är alltså inte garanterad en plats bara för att jag läser basåret, det funkar ju så med vissa utbildningar när man läser basår på universitet men det gäller inte läkarutbildningen och inte folkhögskolan. För att sollra mellan dom som söker i folkhögskolekvoten tittar dom först på folkhögskoleomdömet. Det är ett omdöme på en skala 1-4 som man får beroende på prestationer i ämnena, social kompetens, samarbetsförmåga och engagemang. För att det ens ska vara värt att söka i folkhögskolekvoten krävs en 4, no preassure liksom. Sedan sollrar dom mellan dom som har en 4 genom att titta på högskoleprovet, senaste intaget låg gränsen i Linköping på 1.55 men det varierar mellan 1.50 och uppåt.


 
Basåret är tufft, det ska man inte sticka under stolen med. Man ska ju trots allt under ett år läsa in ämnen som i vanliga fall sträcker sig över tre år, och det är tunga ämnen. Biologi och kemi är mest läsaläsaläsa medan man faktiskt måste förstå matten och fysiken. Det krävs en hel del jävlaranamma, man får tänka att det bara är ett år och sen har man ett helt liv framför sig.
 
Det finns dagar då man på fullaste allvar överväger att hoppa av och tänka om, men man har ju sina klasskompisar som går igenom precis samma sak, och det är tur!
 
Allt jag kan säga är att ge för i helvete inte upp, och om valet står mellan folkhögskola och universitet så kan jag varmt rekommendera folkhögskola. Speciellt den i Gamleby (jag är inte alls partisk), själva byn är inte speciellt mycket för världen men skolan är supermysig.


 

"Om du ställer frågan rätt så ska jag svara på den"

Tjing! Jag drunkar för tillfället i mina kemiböcker då det vankas prov imorn. Har dock precis varit och köpt mig lite pluggpepp: 


Så jag tänker faktiskt vara en tråkmåns och återgå till pluggandet, men först vill jag tipsa om något vi skrattar väldigt mycket åt i skolan. Typiskt dålig naturvetarhumor enligt oss, men när man egentligen vill gråta över fysiken är det bättre att skratta åt den! http://rymdslottet.tumblr.com

Puss och kram skumbanan! Snap out of it

Ja dra helvete vad bra det har gått för mig med bloggandet! Har haft väldigt mycket att göra i skolan dom senaste veckorna och samtidigt känns det som att det blir väldigt mycket same same här med "idag var jag i skolan, och titt på fan, idag också"...
 
Men nu har jag åtminstone något att berätta, för under tiden jag har varit så inaktiv här har jag hunnit med:
 
Att prova den outfit jag vill viga mitt liv åt att ha på mig varje dag

Att plåta till kurskatalogen

Här är resultatet! Jag och Felicia ser verkligen ut att ta utbildningen på dödligt allvar...

Att labba lite med Arkimedes princip 

Att luncha med bästaste vännerna som var hemma i Västervik förra helgen

En utekväll med samma pinglor blev det också!

Att FRIVILLIGT gå upp tidigare för att åka till skolan och skriva ett gammalt högskoleprov i övningssyfte. Kan vi inte bara enas om att det är the definition of ambition och ge mig 2.0 på höstprovet nu den 25:e?? TACK


Att ta pinsamt många selfies, skäms på mig.
 
Att ränna runt i skogen med klassen, minst sagt en upplevelse!


Att plugga på en massa sånt här skit!


Nu har jag tre veckor med prov framför mig. Först ut är 150 sidor kemi, sen 150 sidor biologi och 4 kapitel fysik, efter det 1 kapitel matte för att sedan avsluta det hela storslaget med högskoleprovet innan jag går på ett väldigt välförtjänt höstlov! Mellan allt plugg ska jag hinna med lite träning och så ska jag (faktiskt) försöka blogga lite också, lovar.

RSS 2.0