Dag 18: Min favoritfödelsedag

Jag vet inte om jag har någon bästa födelsedag. Den födelsedag som jag minns, och som det berättas mest om, är den när jag fyllde 3.

Kvällen innan hade jag struttat runt ute i trädgården när jag plötsligt hörde ljudet av glassbilen, sprang för livet och med min fenomenala balans drog omkull rätt så bra på stenplattorna. Jag var nämligen livrädd för glassbilen när jag var liten. Låg jag och sov och jag hörde den satte jag mig upp och skrek. Bra för mina föräldrar (som slapp allt tjat om glass) och mindre bra för mig (som fick ett snyggt ärr på knät och förmodligen ganska mycket störd sömn i unga år).

Hur som helst fick jag ett jättestort plåster och firade dagen efter min födelsedag till fullo ändå. Har absolut ingen aning om vad jag fick men jag brukar inte minnas sånt om det inte är väldigt speciellt. Och jag fick ju aldrig någon hund.
Däremot fick jag en gul trehjuling med chockrosa ringklocka och en stor låda med dupplo (yes, bygga med grejer was real shit), men det var nog inte just den födelsedagen.

Dag 17: Mitt favoritminne

Åh, svåraste hittils.
Har så överdrivet många favoritminnen, såna som får det att kittlas lite extra i magen eller gör att jag börjar fånle utan anledning och kanske rentav rodnar.

Exempel på sådana minnen:
♣när Adam skrev att han var nedanför och bad mig öppna första gången
♣att kyssa Adam första gången i nyktert tillstånd (svårslaget)
♣Greklandsresan
♣båda Winnerbäck-konserterna
♣när Linus plötsligt bestämde att han och jag skulle va (och att sen väl genomföra det) (förresten nog att vara med nån sådär första gången i allmänhet) (ska sluta göra massa fula parenteser)
♣att göra annat första gången med Adam (och andra gången, tredje, tjugoelfte och hundrasjuttiofemtonde gången för den delen med) (sluta var det ja)
♣att tälta på bondbacken med världens finaste klass och veta att några dagar senare skulle dom inte vara min klass längre
♣skolavslutningen i nian
♣nyår 2009-2010
♣kanske egentligen allt, åtminstonde det mesta, som har att göra med gamla (och världens bästa nuvarande pojke) fina pojkar, det är heligt och väldigt fint
♣när jag och Ida köpte ett paket piggelin och "bara" skulle ner till hemmakväll också och glömde glassen i fullt solsken i min cykelkorg vid hemköp och det var världens monsterkö på hemmakväll
♣när jag upptäckte att jag nästan kunde dyka


Jag är så fånigt rädd att jag ska glömma något fint så jag vet inte vad, förresten har jag ont i halsen och huvudet, så det kan kvitta om jag glömmer nåt, jag lägger till det en annan dag. Adam har halsfluss förresten, har funderat på lite av och ann idag om det är okej att han har kanske-smittat mig eller inte. Tror jag kommit fram till nu att det är ganska så ickeokej. Vara sjuk kan ju vara det sämsta. Godnatt!


SANKTA LUCIAHej folks. Sitter i min outift för min moderna dans och ska aldelles straxt kila iväg. Snöstorm hallelujah!

Dag 16: Min första kyss

Jag gick i sjuan och trodde på fullt allvar att jag var den enda som inte hade dagispussats eller hånglat lite oskyldigt på mellanstadiet.
Jag hade nån liten crush på lite olika killar i min nya klass, allt var ju så nytt och spännande.
Sen hände det att det var en som fångade mig lite extra, och jag vart sådär fånigt "kär" som man blir när man är liten.

Vi bestämde att vi skulle ses och kolla film och det är få gånger i mitt liv jag har varit så nervös. Mamma skjutsade mig och han skejtade, och hux flux blev skejtare det snyggaste jag visste.
Vi låg i hans säng och kollade på en skitkass film, det var det stelaste jag har varit med om. Plötsligt böjde han sig över mig och jag var så oberedd så jag tror jag bara stirrade på honom med lagom ihopknipna läppar. Han tittade på mig och frågade om något var fel, jag flinade lite fånigt att det inte var det, och så fick jag smaka på en annan tunga för första gången.

Det kan ha varit en av dom bästa kyssarna någonsin, bara för att det var första gången. För nog är alla första kyssar (vare sig om det är förstaförsta eller första med en ny kille) dom absolut bästa och dom som ger mest fjärilar i magen.
Jag kysste den killen 3 gånger till efter det, innan han så fint dumpade mig över bilddagboken. Jag mosade honom emotionellt något halvår senare, han var fin, men han är inte den jag ser som min första kärlek.

ÅÅHÅ VILKEN HÄRLIG DAG

Mixmax från senaste månaden, fint skit

FÖRSTA ADVENT


Påminner lite om förra året, 28 november vs 12 januari

Snölykta är ett måste, mamma plåtade

Igårkväll

Hejhejhallå. Nyligen inkommen efter ett snöbollskrig med syrran. Nu ska jag göra risgrynsgröt och mysa i soffan :)

Dag 15: Mina drömmar

Jag drömmer alltid väldigt konstigt. Och då menar jag väldigt väldigt konstig, typ minmammagrillarminabästavännerienaffär-konstigt, eller jagåkerkundvagnpåvattnet-konstigt.
Nej, jag vet att det inte var dessa drömmar det skulle handla om, men jag tänkte att jag kunde berätta det också när jag ändå var igång.

Jag drömmer om..

..att åka till New York och Nya Zeeland
..att flytta hemifrån, gärna till Linköping
..att ha en sjuhelsikes bra julafton och nyårsafton
..en skidresa till typ Idre i mars nångon, åh
..en kattunge
..att åka till Irland med pappa
..en hel jävla massa saker men jag kommer såklart inte på något nu när det väl kommer till tals

Dag 14: Vad hade jag på mig idag?
Knåpade ihop detta igår, och gick i det idag.
Nu dricker jag te och taggar inför kvällen, finemang!

Dag 13: Den här veckan

Måndag, måndag, ack elaka måndag. Ville på väldigt fullt allvar bara stanna i sängen och inte röra mig ur fläcken. Trots det bjöd dagen på skola, dans, en cykeltur i spöregn, godispåse och Harry Potter i Adams säng.

I tisdags ville jag om möjligt ännu hellre stanna i sängen, cyklade genom regnet igen till skolan. Och när jag skulle bege mig därifrån med Liza och Bea höll världen på att bli vit. Det firade vi med tobleroneglass på MCdonalds (stor tumme ner på den).

I onsdags masade jag mig väldigt motvilligt upp för en promenad i full snöstorm till skolan (almost). Skoldagen tog slut fort på grund av extremt mycket magont. Dagen slutade med Adam i sängen.

Torsdag fick jag stanna i sängen, skön-t. Magen bråkade så därför sitter jag här. Ska julpynta lite med mamma, plugga och övningsköra lite på väg (ruggigt!).

fredag ska jag gå en kort dag i skolan och sen iväg på fest hos Josefine på kvällen, värt!

Lördag bakas det lussebullar (lossebollar) hemma hos fam. Wiesel, skapligt värt det med.

Söndag är det första advent och jag ska inget annat än mysa, värtvärtvärt.Ni får ursäkta att detta inlägg kommer idag och inte igår, men jag hade ingen bra dag, puss.

DÅÅÅÅLIGT BLOGG.SE, DÅÅÅÅLIGT

Fuck denna eviga "bad gateway"! Hade ett fint inlägg, men icke!

Dag 12: I min handväska


Utsökt bildkvalle med syrrans kamera då min åkt in på lagning igen!

Dessa grejer är obligatoriska, utöver det varierar det lite från dag till dag.
Kalendern föjer alltid med eftersom jag praktiskt taget har mitt liv där i, ipoden behöver jag väl inte ens kommentera - alla dar i veckan säger jag bara! Klisterrulle, hårnålar, toffsar, tamponger och nässpray är alltid bra att ha till hands. Tuggummi är gott, Försvarets hudsalva är guld för läpparna, vantar är varmt och skönt nu på vintern (!) och plånbok och mobil talar väl för sig själv?
Sen finns det småskit som typ kaffekupong, en enkrona, lappar, en nyckelring från moderaterna och ännu mer tamponger.

Nu ska jag sova och drömma mig bort till varmare bredgrader, naiz.

Dag 11: Mina syskon

Jag har en lillasyster på nästan så när inpå dagen prick 4 år yngre än mig. Hon är pest och kolera men ibland ganska skön.
Hon är längre än mig och det retar gallfeber i mig (klackskor är en finfin uppfinning).
Övrig kommentar överflödig.

Nu har jag precis anlänt till Adam med en godispåse (snäll som jag är), är blöt som en sjögurka osvosv. Nu ska vi spela Harry Potter-spel och kolla film. Fin måndag!

Dag 10: Det här hade jag på mig idagJapp, mjukisbrallor och myströja, blir knappast mer söndagschill.
Har precis övningskört och nu är Adam här och jag ska äta yoghurt! PUSS

Dag 9: Min tro

Jag tror nog inte så mycket egentligen. Jag tror på ödet, eller rättare sagt på att inte utmana ödet.
Jag tror att om min ipod glider ur fickan när jag cyklar på ett läskigt ställe i mörkret så betyder det något.
Jag tror på att alla saker som händer en människa i livet är menade för just den människan och att allt tar den människan dit den ska i livet. Jag tror också på att man ska leva livet, alla dar i veckan!
Sen tror jag kanske, vissa dar i veckan och kanske lite mer vissa månader, på något lite övermäktigt.
Men jag har aldrig trott på gud eller något sånt, inte en enda dag i veckan ;)

Sen vet jag däremot att jag är riktigt stolt över min insats bakom ratten idag! Hihi

FÖRRESTENJag har udda strumpor på mig dagen till ära, stylish!

I'M DRIVING ONE OF YOUR CARS

Hej gott folk, tänkte bara råda er att lämna Västerviks vägar och hålla er inne närmsta timmen, jag ska nämligen sätta mig i en bil och tuta och köra. SPÄNNANDE!

GINGERBREAD


Jag är sådär snitsigt businessklädd dagen till ära

Och ganska allmänt fredagssnygg

Nu ska jag klämma finnen jag har på hakan och cykla (simma?) upp till Liza för att baka pepparkakor med henne och Beus, dvs om jag inte blir bortspolad på vägen eller blåser av cykeln. Kul väder. PUSS

Dag 8: Ett ögonblick

Det var nyår och väldigt nära, eller efter, kanske till och med precis på tolvslaget. Så långt var jag med och det visste jag, för det kände jag i fötterna (som hade kunnat liknats vid isbitar), och jag ångrade mitt val av skor för kvällen.
Medvetandet av tid och rum hade försvunnit någonstans utanför Harrys och jag vet ännu inte riktigt vad som hände, och hur det hände.
Men plötsligt knackade någon mig på axeln, väckte mig ur min koma, jag slog upp ögonen och återfick känseln i kinder, händer och läppar. Och där stod någon, med läpparna precis mot mina, och denna någon var Adam.

Det är nog det galnaste jag någonsin gjort, jag kysste min bästa killkompis, som jag trodde var head over heals kär i min andra bästa vän. Och det är det bästa jag någonsin gjort.

Dag 7: Min bästa vän

Eller kanske snarare mina bästa vänner.

Först har vi Adam som jag har räknat som en av mina bästa vänner i snart 3 år. Han är den jag kan prata om precis allt med och jag har nästan aldrig tvivlat på det faktum att han har funnits där för mig.
Han har ett hjärta av guld och är så himla snäll så det nästan är skamligt.
Han är en sån som det är roligt att diskutera fiskmåsar med ungefär, det spelar aldrig någon roll vad vi pratar om - det är alltid lika kul.
Med honom blir det världens fest att ligga uppkrupna i soffan och kika tv eller bara ligga och prata.
Han är allra allra bäst av alla jag vet.

Sen har vi Liza, som är den coolaste och goaste bruden jag känner (efter mamma såklart;). Att ha henne i bredvid sig i skolan varje dag gör livet lite ljusare helt enkelt.

Mitt tjejgäng är också människor som gör livet roligare, dom är så fina och underbara. Och det känns så tråkigt att splittringen, skolan och nya bekantskaper tar ut sin rätt på oss.

Jag har haft många bästisar genom tiderna, och när man var yngre var det katastrof om man någonsin begick den hemska synden att ha flera samtidigt. Det var i klass med äktenskapsbrott typ.
Så med tanke på hur det ser ut i dagsläget, det kan ju bara bli bättre - snart har vi säkert 100 bästisar var. Kärleksfull värld.
Hur som helst kan vi dra slutsatsen att utan dessa chokladpraliner skulle jag aldrig vara den jag är idag, jag älskar er.

Dag 6: Min dag

Onsdagar är, och kommer alltid vara, helvetesdagar. Punkt slut.

Jag har jobbiga lektioner hela dagen fram till 4 och som om inte det vore nog skulle jag hänga på Kulbackens museum mellan 1 och 4, najz. Gubben som skulle guida oss lite ville jag slå ihjäl eller åtminstonde berätta för honom att vi inte gick i ettan i grundskolan utan på gymnasiet. Koppen tippade över då han tog fram guran och började sjunga..

Sen hade jag utvecklingssamtal och det kan ju vara det tråkigaste som finns. Efter det var jag allmänt sur och det höll i sig tills Adam kom och kramade mig lite.
Nu är jag nyduschad och sur igen, dricker glögg, äter pepparkakor och skriver stödord till min fuckingäckligaredovisning imorn. Det är inte kul så med andra ord tycker jag att detta i allmänthet är ganska överskattat idag, roligare tema imorn så vi blickar framåt. Dessutom slutar jag 2 och ska mysa med karln i stort sett hela dagen och natten.
Åter till glöggen, över och ut!

Dag 5: Vad är kärlek?

Kärlek är..

..när det känns som att hela världen blir grå när just han lämnar rummet

..när det snurrar i huvudet, pirrar i magen, bränner i ansiktet, kittlar i hela kroppen och värker i kinderna för att man inte kan sluta le

..fyrverkerier en nyårsnatt i folkmassan utanför MCdonalds

..när man tjafsar om ifall han ska få bjuda på den där bion eller inte, men till slut ger med sig för man vet att det får honom att känna sig lite extra manlig och omhändertagande

..att ligga och gråta en halv natt bara för att man blir lite extra mörkrädd och sängen känns väldigt stor och tom utan honom

..när man inte står ut med sig själv och tanken av att ha sårat honom eller gjort honom arg när man bråkat

..att man vet att oavsett om man inte alltid är snygg eller rolig och kanske fiser ibland så älskar han en

..när berättar för en vän att hon alltid är välkommen hem till en och får svaret "ja vet, det är därför jag gillar dig så mycket"

..att falla ihop av gråt i varandras armar bara för att man inte är kära längre och faktiskt i den stunden tror att det är slutet på hela världen

..att bli magsjuka tillsammans en natt och när man inte kan somna för man är så rädd för att spy så pillar han en i håret, trots att han om möjligt mår ännu mer illa än en själv

..att kunna ligga vaken och titta på honom när han sover och tänka att han, han är min bästa vän

Dag 4: Det här åt jag idag
Bild 1: Finemangsfin frukost hos karln min Bild 2: Mindre fin skollunch..

Utöver detta lite kaffe sådär på morgonkvisten i skolan, och nu alldeles nyss risgrynsgröt till middag. Ingen direkt matkulturell dag känner jag ;)

VAD MÄNNISKOR ANFÖRTROT ÅT GOOGLE..Haha ja säga vad man vill. Men google ska då ha svar på allt!

Dag 3: Mina föräldrar

Oh man, vart börjar man?
Jag kan ju börja med att berätta att jag har världens finaste föräldrar, dom träffades år nittonhundranågonting och mammas berättelse om det är så fin.
Jag kom -94 och sen kom syrran -98, fyra år senare tog sagan slut och dom skiljde sig. Det är dock inget jag dirket deppat över genom åren, kanske bara att livet varit lite enklare om jag haft dem båda två på samma ställe hela tiden.
Och jag vet att jag aldrig vill (om det inte är absolut nödvändigt) att mina kidz ska ha skiljda föräldrar.

Hur som helst är dom himla bra, mamma kan det mesta om känslor och sånt och pappa kan i stort sett allt annat, finemang! Och dagen till ära är det ju fars dag, vilket innebär att jag hoppas få en glimt att farsgubben idag!

Mammi and pappi, jag älskar er, även om ni inte läser detta ;)


Dag 2: Min första kärlek

Min allra första kärlek var nog egentligen pappa, som de flesta småflickor sa jag att jag skulle gifta mig med pappa när jag blev stor. Sen hade jag en crush på min kusin någon gång i 2årsåldern, men incest är ju olagligt så dessa räknas inte.

Jag hade precis flyttat hit till Västervik och börjat på ett dagis inne i stan, jag var 4 år och hade världens fluaste lugg. På detta dagis fanns en fin pojke, han hette Pontus och jag pratade om honom dagarna i ända hemma. Vi gifte oss sådär lagom romantiskt i en soffa på dagiset men tråkigt nog så har jag tappat bort bildbeviset..
Någonstans i denna historia vart jag dock mer kär i en annan kille på dagiset och jag vet ärligt talat inte hur Pontus tog mitt svek ;)


Dagiskärlekpontus och jag i nutida format, lyckligtvis är min lugg borta.. ;)

Min andra första, och lite mer riktiga kärlek, inträffade i 8an. Jag började prata med en grabb som kände en av mina vänner, och man, jag tyckte han var cool. Han var nästan 2 meter lång och såg ut att vara mycket äldre än mig.
Han var ganska svår att snärja, men när det väl hände var det fint.
Vi låg i min säng tillsammans med varsin vän och kollade Titanic, och jag vart kär när han sa "du har så mjuka och varma läppar".
Vi hade ett fint och lite hjärtskärrande tonårsförhållande innan han stack hål på ballongen, och det var mer hjärtskärrande än något jag tidigare upplevt. But here I am and then again I stand!
It was his loss so to speak hehe, och idag är han en lite halvmuppig vän till mig som jag nästan alltid kan räkna med!

Den där första dagiskärleken går i min klass nu och är en himla go och fin grabb fortfarande, och vad säger man - pappa är fortfarande min hjälte!

Dag 1: Om mig

Jag sprattlade ut ur mammsen på Linköpings universitetssjukhus den 31 juli 02:25. Var redan då ett envist litet flickebarn som älskade att skratta åt pappas förmaningar om att inte skruva på knapparna på "ljudanläggningen" (man kan knappast kalla det cdspelare..).
Jag åt tvål och kottar, och hade världens tovigaste blonda ruffs.
Jag älskade välling och min nappflaska till döds och sög på tummen konstant.

På lågstaidet och mellanstadiet var jag en blyg och ganska fånig tjej, drömde om kärlek, trodde att det värsta som kunde hända var att börja högstadiet, och undrade hur i hela världen en tunga skulle smaka.

När jag började högstadiet vart livet spännande och jag blev den jag är idag. Jag klippte håret kort, fick smaka på en och annan tunga, och uppleva kärlek.

Nuförtiden trippar jag mest runt i korridorerna på Västerviks gymnasium och pluggar skiten ur mig för att nå mina lite lätt difusa mål.
Jag drömmer om att flytta hemifrån tillsammans med Adam, jag har bestämt mig för att dansa genom livet och jag diggar det.

Jag älskar sjukhusserier, serier i allmänhet, chaitea, äpplejuice och skinkmackor är något av det bästa som finns, och sovmorgon är min bästis. Jag har 3 kuddar i sängen, älskar marinblått, och viker inte toapappret utan raffsar bara ihop det.
Jag har tvångstankar och skrattar åt det mesta, men fy farao vad jag har kul.


MOTIVATION

Nu jävlar gubbar och gummor, håll i hatten! För att motivera mig själv har jag hittat en sån här spännande grunka - 30 dagar framöver ska jag beta av dessa ämnen. Allt för att ha något att skriva om osv osv osv osv.
Så vi börjar imorn med den första, håll till godo!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Förresten har jag varit och fikat med Rashid idag, druckit en chailatte som smakade glögg, och nu skrivit klart en bokredovisning som till stor del består av lögner. Känns det som just nu i alla fall.
Imorn slutar jag tidigt och sen hänger jag på ett café med Bea och Louise för att få klart ett naturkunskapsarbete, kvällen kommer att spenderas i sporthallen. Min Liz ska spela fotboll, ganska värt!
Nu ska jag duscha, för jag fryser, och sen ska jag bara mysa ner mig i sängen. Är det tänkt i alla fall, än så länge.. KYSSAR

ALL DRESSED UP IN LOVE
♣Byssor från Bikbok (japp, jag har höga byxor, skjut mig), ♣Linne från Gina Tricot ♣Halsduk från H&M - löööv it ♣Kavaj från H&M ♣liteförstora-örhängen från Gina Tricot

Förresten så såg jag Angelica Blick inne på H&M igår och fick lite lätt starstrukk och började försöka stamma fram till Adam vem det var jag såg, ballt tyckte jag!

ADDEBADDE AND LINAPINA IN LINKÖPINGmobilbloggning

Hej muppar! Sitter just nu i Linköping på carlings och väntar på Adam som provar kläder.. Tänkte att jag skulle testa att mobilblogga lite när jag ändå hade hans mobil till hands! Nu ska jag tala om för honom att vi ska bege oss härifrån innan jag växer fast i stolen. Fast haha nu åkte draperiet till provhytten ner+alla kläder,livet är bra roligt ibland. Hörs latero!

FJÄDERHej ni! Jag njuter ut i fingertopparna av att ha höstlov och hinner med andra ord inte med att blogga så värst mycket. Just nu har tjejerna precis lämnat mig och jag ska krypa upp i soffan med en kopp varm oboy och lie House. Likelikelike. LATERO

RSS 2.0