FIRST WEEK

Första veckan i skolan har nåt sitt slut, herre vad fort det har gått! 
 
I tisdags på Naturum
 Igår ute vid Horns udde 
 
Som ni ser har vi inte spenderat överdrivet mycket tid i skolbänken. Dagen igår vid Horn var jättemysig, vi hade sån himla tur med vädret. Dock vad det knappt 15 grader i vattnet och trots våtdräkten var det inte direkt behagligt... Trots att min förkylning fortfarande håller i sig så var jag i och snorklade, och det var helt klart värt det! Nästa vecka drar dock den "riktiga" skolan igång och det ska faktiskt bli riktigt skönt, jag är (kommer förmodligen ångra denna mening senare) taggad på att plugga igen! 
 
Igårkväll unnande jag mig en riktigt lugn kväll, laddade upp med chips och såg The fault in our stars. Jag bölade mig i stort sett igenom hela filmen, även där man egentligen inte "ska" gråta... 
Ikväll väntar lite vin tillsammans med Klara och Ida, det är ju trots allt lönehelg och man måste fira att man överlevt första skolveckan (dessutom måste jag väl passa på medan jag har pengar...)! Jag spår en mycket bra kväll! 

Tuesday's dead

Hallå där! Har betat av min andra skoldag och kan bocka av den där rackarns fotograferingen (som inte ens var i närheten av lika dramatisk som mina tidigare erfarenheter - vi gick ut och klämde ihop oss kring en bänk och så knäppte receptionisten bilden, voilà!). Återkommer med bild när den kommit upp i korridoren så ska jag presentera Na-Bas för er!
Sedan påbörjade vi Östersjöprojektet som jag gör tillsammans med två grabbar vid namn Oskar och Charlie, kan nog bli bra! Utöver det har vi mest fikat och ätit, och herregud alltså - skolmaten är helt fantastisk jämfört med den i kommunala skolan!! 
Imorgon tar vi lite sovmorgon innan vi ska till Naturum här i Västervik (jag slipper åka buss med andra ord, tjuhu).

Blir förfärligt mycket selfies nu men det blir gärna så när man går från ofixad postis till fancy pluggis. Lite mer avslappnad än igår i alla fall!

På eftermiddagen har jag repeterat lite matte inför matte 4 som drar igång nästa vecka, gud vad man glömmer snabbt...
Ikväll ska jag bara gosa ner mig i sängen och kolla idol och gårdagens paradise-avsnitt. Funkar inte att kolla PH samma dag som det släpps nu när skolan dragit igång, så fan ta den som spoilar! 

NATURVETARE

Puh!! Jag överlevde första dagen! Imorse vad jag så nervös att jag trodde jag skulle gå av på mitten, men både klassen och lärarna verkar jättebra så jag tror att jag kommer trivas! 
Första veckan blir lite mjukstart med utflykter (bland annat ska vi snorkla vid Händelöp, hur kul?!) och ett grupparbete med fokus på Östersjön (som dock ska redovisas muntligt...), så det blir nog skönt. 

Fruktansvärt nervös och spänd tjej imorse

Har ägnat eftermiddagen åt att styra med detta 

Imorgon ska vi ta klassfoto, något som jag var helt inställd på att man skulle slippa efter gymnasiet men där hade jag tydligen fel, samt ha enskilda samtal med lärare, kurator och syv om våra mål och hur vi ska nå dit. Eyes on the prize redan från början med andra ord! 

Nu är jag helt slut, men så himla nöjd över att kunna kalla mig naturvetare

I'M (NOT) READY

Usch, nu börjar jag bli nervös inför morgondagen... All information jag har fått är att jag ska befinna mig i aulan klockan 10, en klasslista hade inte skadat känner jag! Därför har jag inte heller någon aning om jag ska ha med mig något - men jag tänkte att pennor och kalender är alltid bra, och tuggummi är ju bästa sättet att skaffa vänner på haha! 


Så nu försöker jag ta tillvara på min sista lediga stund, men jag tror nästan att jag måste ta en promenad innan jag lägger mig om jag ska ha nån som helst chans att somna... Wish me luck!! 

Champagne for my real friends
Hello darlings! Har haft en helt fabulös helg med logfest i Gladhammar och kräftskiva på solsidan! Det blev en så himla lyckad sista helg tillsammans, men herre jisses vad svårt och hemskt att behöva säga hejdå. Jag kan inte förstå att vi ska börja plugga, det känns som att vi nyss började ettan... Jag kommer sakna dom så så mycket men tror dom kommer få det hur fett som helst!! 

Själv försöker jag förbereda mig mentalt på att börja skolan imorgon, det går sådär...

VOILÀ!


Före och efter! Ser ljusare ut på efter-bilden än vad det egentligen är.

Sådär!! Jag är supernöjd, ska försöka trolla fram en bättre bild men kände mig inte redo för en selfie just nu. 

CUT AND COLOUR

Godmorgon! Jag är uppe med tuppen idag, jag ska nämligen straxt springa bort till People för en minst sagt välbehövlig omgång klipp och färg! Dags att bli höstfräsch med andra ord! 


Håret har blivit ruskigt långt (för att vara mig) över sommaren, och färgen ska vi inte ens tala om - varför är det rödaktigt mitt i allt?! 

Har fortfarande inte bestämt hur jag ska ha det, men spontant är bäst har jag hört! Laters! 


ONSDAGHallå där! Mötte upp Klara för en spontanfika tidigare idag. Vi passade på att utnyttja vår "valfri stor varm dryck" som man fick via espresso house-appen, gratis är gott! 


Hann dessutom med att hämta ut ett paket från eleven med lite nödvändigheter inför hösten. Har inte testat tangle teezer innan men hört så mycket positivt om den, ska bli spännande om den kan tämja min lejonman...
Senare på eftermiddagen trillade även ett paket från kicks in, hösten är så fruktansvärt dyr när man måste fylla på med allt, tur att det är roligt att få paket i alla fall! 

Nu har jag myst ner mig i soffan framför paradise, ska ta en kopp te snart för att fortsatt försöka bli av med min hosta. Ska ta mig fan skåla med champagne när jag är frisk från det här!! 

Sjuk-lista

Hittade denna hos bästa Sandra Beijer, och kände att jag behövde lite självömkan!
 
Vad är du för sjuk? Halsont ledde till feber som ledde till förkylning som ledde till bihåleinflammation, två och en halv vecka senare är jag fri från inflammationen men fortfarande så rackarns förkyld...
Hur är du som sjuk? Världens dramaqueen. Pendlar mellan att tycka jättesynd om mig själv och att vara en superpositiv fighter.
Sak du gjort mest som sjuk? Sovit. Tagit igen två veckors förlorad sömn. Och tittat på oerhörda mängder film och serier!
Bästa sjuk-hemsida? Weheartit, helt klart. Har fördrivit timmar där.
Godaste sjukmaten? Glass, glass, glass!
Största sjukångesten? Att det händer något kul någonstans medan jag ligger hopkurad i sängen.
Mirakelkur? Har alltid förespråkat mirakelkurer, men den här gången har jag provat allt utan något vidare resultat. Får erkänna mig besegrad.
Jobbigaste med att vara sjuk? Att det är så fruktansvärt tråkigt.
Bästa sjuk-filmen? Allt med Ryan Gosling.
Sjuktips? New girl, väldigt bra sjuk-pepp. Funkar även som göra slut-pepp.
Sämsta sak att göra som sjuk? Trotsa sjukdomen och tänka "jag kan gå ut ändå", superdumt.
 

Not so very busy

Idag har jag verkligen inte fått någonting gjort, jag är inne på min tredje sjukvecka (en väldigt lång och sorglig historia) och börjar bli väldigt trött på att dricka te och sitta inne. Hade ju tänkt ha två asfeta lediga veckor innan skolan började... Men till helgen släpar jag ut mig själv oavsett om förkylningen hänger kvar - då ska jag nämligen ge frippan en höst-update, gå på avskedsfest hos Lovisa och David och på kräftskiva (som egentligen också är en avskeds-tillställning, herregud så deppigt det känns med alla avsked...) hos Beatrice! Har laddat upp genom att köpa ny vattenfast mascara...
 
Snart: dags för en till kopp te och paradise hotell!

 
 
 

The motivation proclamation

Nästan ett år sedan sist, men nu kör vi igen (måste vara något med hösten)!
 
Under det här året har det hänt så sjuhelsikes mycket; jag knegade ju på Gilde i Stavanger i drygt två månader och drog sedan iväg ner till Thailand och Malaysia (vilken jäkla grej alltså!!). När jag kom hem därifrån pluggade jag 8 timmar om dagen i två veckor och skrev sedan högskoleprovet like a boss om jag får säga det själv. Lyckades därefter få jobb på Skatteverket där jag var i två månader och sen var det plötsligt sommar och dags att sätta igång som semestervikarie på Postnord Logistics. Någonstans mitt i allt det sökte jag - och kom in - på ett naturvetenskapligt basår på Gamleby folkhögskola.
 
Nu till anledningen till att jag bestämt mig för att börja skriva här igen; jag har insett att jag förmodligen har ett rätt kämpigt år att vänta mig. Majoriteten av mina vänner flyttar och börjar plugga i andra städer, och jag har nyligen gått från plural till singular. Jag ska läsa kurser som känns ganska tunga (hit hör också att jag måste gå ut med högsta betyg för att basåret ska löna sig), och samtidigt kicka lika mycket ass på höstens högskoleprov som jag gjorde på vårens prov. Det kommer bli mycket plugg med andra ord, och jag tänkte att det här kunde vara ett sätt att motivera mig själv. Men kanske också för att alla de som flyttar ska kunna se vad som händer här hemma i Västervik.
 
Alltså, en vecka kvar till skolstarten, häng på om ni vill!
 
 

Testar


RSS 2.0